Zabiri, El Kaabi, Harit en El Ouahdi scoren: Attiyat Allah en Diop geven assists



Vandaag lieten verschillende Marokkaanse voetballers in Europa en buiten wederom van zich horen met indrukwekkende prestaties. De wedstrijden werden gekenmerkt door doelpunten en assists.

Sofian Diop van OGC Nice gaf een assist in de wedstrijd tegen Nantes, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. Diop, die bekendstaat om zijn technische vaardigheden en spelinzicht, blijft een belangrijke speler voor zijn team, waarbij hij regelmatig bijdraagt aan het aanvalsspel.

Amine Harit kwam wederom sterk voor de dag bij Olympique Marseille, waar hij een doelpunt maakte tegen Montpellier. Zijn prestaties in de Ligue 1 zijn de laatste tijd steeds constanter, en hij lijkt goed te gedijen in zijn rol bij de club. Harit heeft zich ontwikkeld tot een cruciale aanvaller die niet alleen scoort, maar ook assists levert.

Yassir Zabiri was de ster van de avond voor FC Famalicão, waar hij twee doelpunten scoorde in de bekerwedstrijd tegen G.D Lagoa. Zabiri, die zijn opleiding genoot aan de Mohammed VI Academy en ook ervaring opdeed bij UST Touarga, toont aan dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn carrière. Zijn vermogen om op belangrijke momenten te scoren, maakt hem een waardevolle aanwinst voor zijn team.

Zakaria El Ouahdi voegde zich ook bij de lijst van doelpuntenmakers, met een doelpunt voor KRC Genk in hun spannende 3-2 overwinning op STVV. El Ouahdi's bijdrage aan de aanval en zijn sterke fysieke aanwezigheid maken hem tot een belangrijke speler voor Genk, en zijn prestaties helpen het team in de strijd om de bovenste plaatsen.

In de Griekse competitie scoorde Ayoub El Kaabi een penalty voor Olympiacos in de wedstrijd tegen Levadiakos, die eindigde in 2-2. El Kaabi blijft een betrouwbare doelpuntenmaker, en zijn ervaring komt goed van pas in belangrijke wedstrijden.

Tot slot, Yayia Attiyat Allah gaf een assist op Taher Mohammed in de halve finale van de Egyptische beker tegen Ceramica Cleopatra FC. Attiyat Allah heeft zijn waarde bewezen met zijn aanvallende spel en zal nu samen met zijn teamgenoten strijden in de finale van de Egyptische Super Cup tegen Zamalek. Hier zal hij ook tegenover de andere Marokkaanse linksback, Mahmoud Bentayeg, staan.

Al met al was het een succesvolle dag voor Marokkaanse spelers, die hun talenten blijven etaleren in diverse competities.

Nieuwer Ouder