Walid Regragui: 'Perfectie is wat ik eis van mijn team




Na de overtuigende 5-0 overwinning op Centraal-Afrika sprak bondscoach Walid Regragui de pers toe. Hij reflecteerde op de wedstrijd en de ontwikkeling van zijn team, met een focus op de prestaties van nieuwe spelers en de dynamiek binnen de selectie.

Conclusies en teamselectie

Regragui werd gevraagd naar de lessen die hij uit de wedstrijd had getrokken en of we nieuwe gezichten kunnen verwachten in de volgende wedstrijd. Hij benadrukte het belang van de eerste helft: “Als we vroeg scoren, wordt het makkelijker. De intensiteit is cruciaal.” Echter, hij uitte ook zijn bezorgdheid over de minder sterke prestaties in de tweede helft: “We moeten niet vergeten dat deze wedstrijden ook een beetje als vriendschappelijke wedstrijden zijn, waarbij we voorzichtig zijn met blessures.”

De coach gaf aan dat hij de teamdynamiek niet wil verstoren door te veel te wisselen. “We denken nog steeds aan de wedstrijd tegen Lesotho en willen het teamspel behouden. We hebben nog twee dagen om na te denken over wie gaat beginnen.” Hij merkte op dat er spelers op de bank zitten, zoals Adli, Saibiar, en Sahraoui, die in aanmerking komen om zich te bewijzen.

Tevredenheid over nieuwe spelers

Over de prestaties van Jamal Harkas en Youssef Bellamari was Regragui positief. “Ze hebben zich snel geïntegreerd in de groep. Dit is geen cadeau; als je speelt, heb ik vertrouwen in jou. De concurrentie is echter groot.” Hij benadrukte dat blessures, zoals die van Mazraoui, invloed hebben op zijn keuzes.

Boosheid en perfectie

Toen hem gevraagd werd waarom hij zo boos aan de zijlijn was, antwoordde Regragui: “Ik ben altijd boos omdat ik perfectie eis van mijn team. Ik had meer doelpunten verwacht, maar ik ben blij met de overwinning.” Hij erkende dat hij soms kalmer moet zijn, maar zijn passie voor het spel is onmiskenbaar.

De Verbondenheid met Marokko

Regragui sprak met trots over de verbondenheid van het team met het land: “We zijn een familie en doen het voor Marokko. Iedereen die het shirt draagt, speelt voor het land en niet voor zichzelf.” Hij waardeerde de steun van de fans, die langs de wegen van Saidaa naar Oujda stonden.

Toekomstige ontwikkeling en aanvallen

Met 30 wedstrijden als bondscoach op zijn naam, benadrukte hij dat de ontwikkeling van het team tijd kost. Hij merkte op dat zijn focus op aanvallend spel ligt, iets dat hij eerder heeft bewezen bij clubs zoals Wydad Casablanca. “We hebben jonge spelers die tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen. Als Ben Seghir en Ezzalzouli op hun top zijn, ben ik misschien geen bondscoach meer,” voegde hij met een lach toe.

Concurrentie en blessures

Over de concurrentie op de linksbackpositie en de blessureproblemen binnen het team zei Regragui: “De concurrentie is groot, en ik heb regelmatig contact met Adam Masina. De deur staat open voor wie het verdient.” Hij gaf ook aan dat de blessure van Chadi Riad een uitdaging vormt, maar dat de terugkeer van Romain Saiss cruciaal zal zijn voor de defensieve stabiliteit.

Met zijn duidelijke visie en de focus op ontwikkeling lijkt Regragui vastberaden om Marokko naar nieuwe hoogtes te leiden. De weg naar de Afrika-Cup is nog lang, maar met de juiste aanpak en spelers lijkt de toekomst rooskleurig.

Nieuwer Ouder