Walid Regragui: "Ik ben hier niet om mensen te plezieren"



Vandaag heeft Walid Regragui, de bondscoach van het Marokkaanse nationale elftal, tijdens de bekendmaking van de selectie voor de komende interlandperiode krachtige uitspraken gedaan. Hij benadrukte dat er geen plaats is voor voorkeuren of quota op basis van de competities waar spelers vandaan komen, zoals de Botola, Serie A of de Golfregio.

Regragui stelde duidelijk: “Ik ben hier niet om mensen te plezieren en niemand zal mij onder druk zetten bij mijn keuze van spelers. Dat is niet mijn mentaliteit.” Deze uitspraak benadrukt zijn vastberadenheid om de beste spelers te selecteren op basis van hun kwaliteit en prestaties, zonder externe invloeden.

De bondscoach merkte op dat de concurrentie binnen het nationale team aanzienlijk is veranderd. Dit jaar zijn er maar liefst 16 Marokkaanse spelers actief in de Champions League. “We hebben zeker 70 tot 80 spelers van zeer hoog niveau in onze voorlopige selectie,” voegde hij eraan toe. Dit geeft aan dat de talentenpijplijn in Marokko sterk is en dat er veel kwaliteit beschikbaar is.

Regragui wees ook op de snelle vooruitgang van jonge Marokkaanse spelers in de grootste Europese competities. Hij vertelde dat een 17-jarige speler van Marokkaanse afkomst onlangs tegen Real Madrid heeft gespeeld in de Champions League. “Excuseer mij, maar dit is precies het talent en het niveau dat we willen voor ons nationale team,” concludeerde hij.

Met deze woorden bevestigt Regragui zijn focus op het bouwen van een competitief en hoogwaardig team, dat klaar is om te schitteren op het internationale toneel. De toekomst van het Marokkaanse voetbal lijkt veelbelovend, en de bondscoach is vastbesloten om deze talenten de kans te geven om te excelleren.

Nieuwer Ouder