Regragui: "We blijven experimenteren"




Walid Regragui sprak op vrijdag 11 oktober tijdens een persconferentie over de aanstaande kwalificatiewedstrijd van Marokko voor de Afrika Cup 2025 tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. De coach van de Atlas Leeuwen toonde zich optimistisch en zag deze wedstrijd als een belangrijke oefening ter voorbereiding op het Afrikaanse toernooi, dat op Marokkaanse bodem zal plaatsvinden.

Volgens Regragui biedt de wedstrijd in het Stade d’Oujda een uitstekende gelegenheid om een tandje bij te steken, nu Marokko automatisch gekwalificeerd is voor de Afrika Cup 2025, die van 21 december 2025 tot 18 januari 2026 zal plaatsvinden. "Morgen (zaterdag 12 oktober, red.) is een belangrijke kans voor ons om te spelen tegen een team dat waarschijnlijk met een lage blok zal spelen. We blijven experimenteren met de posities van centrale verdediger en linksback om oplossingen te vinden," zei hij. "Het is geen angst voor ons, maar een positieve kans om vooruitgang te boeken."

De Marokkaanse coach sprak ook over de afwezigheid van Noussair Mazraoui, die vervangen wordt door Youssef Belammari van Raja Casablanca. Regragui wilde de fans geruststellen over de gezondheid van de speler. "Inshallah, hij zal bij ons zijn tijdens het volgende trainingskamp in november," verzekerde hij.

Wat betreft de fitheid van zijn speler Achraf Hakimi, bevestigde Walid Regragui dat de PSG-speler klaar is om morgen te spelen en dat hij de aanvoerdersband zal dragen. "Hakimi zal aanwezig zijn en morgen zal hij aanvoerder zijn. Hij is een voorbeeld voor zijn teamgenoten, en ik ben erg trots om zijn coach te zijn," besloot de coach van de Leeuwen.

Ter herinnering: het Marokkaanse nationale team speelt op 12 en 15 oktober tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek in het Stade d’Honneur in Oujda.
Nieuwer Ouder