Regragui over Harit: "Hij zou niet tevreden zijn met een plek op de bank"



Bondscoach Walid Regragui heeft tijdens de persconferentie, waar de selectie voor de komende interlandperiode werd bekendgemaakt, toelichting gegeven op zijn beslissing om Amine Harit niet op te roepen. Harit, een talentvolle middenvelder van Olympique Marseille, was opvallend afwezig in de selectie van het Marokkaanse nationale team, ondanks zijn sterke prestaties. Regragui benadrukte dat de keuze gebaseerd is op zijn eigen visie en selectiebeleid.

"Amine Harit is een getalenteerde speler, dat staat buiten kijf," begon Regragui. "Maar ik heb mijn eigen aanpak. Ik stel mijn team samen op basis van wat ik op dit moment nodig heb en hoe de spelers in mijn plannen passen."

"In plaats van Harit heb ik gekozen voor jongere spelers zoals Ismael Saibari, die bij PSV speelt, en Bilal El Khannouss, die actief is bij Leicester City," aldus Regragui. "Met Saibari en El Khannouss heb ik twee zeer veelbelovende spelers."

Regragui ging ook dieper in op de dynamiek binnen het team en de rol die hij voor Harit ziet. "Als ik Harit oproep, dan zal hij moeten spelen," legde hij uit. "Ik zie hem niet als iemand die tevreden zou zijn als hij op de bank zit." aldus de bondscoach 

Nieuwer Ouder