Lakjaa: "Geen loze woorden meer, Marokkaans futsal moet naar wereldtop"



Tijdens een toespraak vandaag riep Fouzi Lakjaa, voorzitter van de Koninklijke Marokkaanse Voetbalbond (FRMF), op tot een gezamenlijke inspanning om het niveau van het Marokkaanse futsal te verbeteren. Hij wees erop dat er nog een duidelijke achterstand is in vergelijking met andere landen, vooral op het gebied van competitie en structuur. Lakjaa benadrukte echter dat het nu tijd is om verder te kijken dan de gebruikelijke woorden en vage beloftes.

“We weten dat we nog wat achteruitgang hebben in het futsal, in vergelijking met andere landen en onze eigen competitie. Maar ik wil de voorzitters van de clubs oproepen om nu echt werk te maken van het verbeteren van het futsal,” verklaarde Lakjaa. “Het moeten geen loze praatjes meer zijn, geen zinnen die we telkens herhalen. We moeten werken en alles doen in samenwerking met de Marokkaanse bond.”

Hij benadrukte dat er een gezamenlijke verantwoordelijkheid ligt bij alle betrokkenen om het gat met de wereldtop te verkleinen en om zich te richten op tastbare resultaten. Lakjaa maakte duidelijk dat de groei van het Marokkaanse futsal samenvalt met de bredere vooruitgang die het land doormaakt onder leiding van koning Mohammed VI. “De vooruitgang van ons land kent geen grenzen, en ons doel moet ook geen grenzen kennen. We moeten werken met een hoop die geen grenzen kent,” voegde hij toe.

Een belangrijk punt in zijn toespraak was de ervaring die het nationale futsalteam heeft opgedaan tijdens het WK. Volgens Lakjaa zijn de lessen die daaruit voortkwamen van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van de sport. Hij wil deze ervaring vertalen naar een concreet werkprogramma dat de weg vrijmaakt voor toekomstige successen. “De lessen die we hebben geleerd zijn niet alleen woorden om in de toekomst over het verleden te spreken. Deze lessen moeten de basis vormen voor een duidelijk werkprogramma.”

Lakjaa sprak ook over de belangrijke rol van bondscoach Hicham Dguig en het nationale team, die na het WK een cruciale ervaring hebben opgebouwd. “Vanaf vandaag zal Hicham Dguig rusten, net zoals jullie, maar daarna wil ik een duidelijk werkprogramma zien,” zei hij. “Ons doel moet werkelijkheid worden, en dat is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. De eerste verantwoordelijkheid is om ons land en onze supporters trots te maken onder leiding van koning Mohammed VI.”

Tot slot benadrukte Lakjaa dat de Marokkaanse fans pas volledig tevreden zullen zijn wanneer het land het WK Futsal wint. Om dit te bereiken, zal hij binnenkort met coach Dguig en de voorzitter van het futsalcomité om de tafel zitten om concrete stappen te ondernemen.

Met deze oproep tot actie wil Lakjaa de Marokkaanse futsalwereld wakker schudden en hen motiveren om verder te bouwen aan de toekomst, met als ultiem doel de wereldtitel.

Nieuwer Ouder