Ismail Ouaddouh: "Het nationale shirt van Marokko is voor mij nog steeds heilig"

 


In een recente interview met Radio Mars deelde de Marokkaanse futsalbondscoach Hicham Dguig zijn kijk op de situatie rond Ismail Ouaddouh, voormalig Marokkaans international en nu speler voor het Nederlands futsalteam. Ouaddouh reageerde op verschillende uitspraken van de coach en gaf zijn kant van het verhaal.

"Het Marokkaanse shirt blijft heilig voor mij"

Op de vraag hoe hij kijkt naar Dguig's uitspraak dat het nationale Marokkaanse shirt heilig is, was Ouaddouh duidelijk. "Het nationale shirt van Marokko is voor mij ook heilig en dat zal nooit veranderen," benadrukt hij. "Het was voor mij een droom die uitkwam en een grote eer om in dit shirt te mogen spelen." De liefde en waardering voor het Marokkaanse team zit diep bij de futsalspeler, ook nu hij voor Nederland speelt.

Combinatie van veld- en zaalvoetbal

Dguig beweerde dat Ouaddouh een periode zonder club zat en zich op veldvoetbal had gericht. Ouaddouh ontkent dit echter. "Ik heb nooit zonder club gezeten. Ik combineerde veldvoetbal met zaalvoetbal, maar zaalvoetbal staat altijd op één," legt hij uit. Ondanks de combinatie van beide sporten heeft Ouaddouh altijd prioriteit gegeven aan zijn futsalcarrière.

Afwezigheid bij trainingskampen

Er was ook discussie over Ouaddouh's afwezigheid bij bepaalde trainingskampen. Dguig gaf aan dat er van hem werd verwacht aanwezig te zijn, maar dat dit niet altijd mogelijk was. Ouaddouh verklaart dat hij altijd aanwezig was wanneer dat mogelijk was. "Ik heb alle momenten die ik kon bijgewoond," aldus de speler. Hij geeft aan dat het soms een uitdaging was om zijn verplichtingen met werk en voetbal te combineren, maar dat hij zich altijd beschikbaar stelde tijdens FIFA-data. "Ik moest me slechts één keer afmelden toen ik mijn hand had gebroken en in het gips zat, in overleg met de Marokkaanse medische staf."

Overstap naar het Nederlands futsalteam

De beslissing van Ouaddouh om uiteindelijk voor Nederland te spelen kwam na een reeks teleurstellingen. "Ik had al een aantal jaren de mogelijkheid om voor het Nederlandse uit uit te komen, maar mijn droom was altijd om voor Marokko te spelen," vertelt hij. Ondanks zijn ambitie werd hij vijf keer op rij niet opgeroepen door Dguig, wat uiteindelijk leidde tot zijn keuze om voor Nederland te spelen. "De druppel was toen ik vrij had gevraagd op werk voor deelname aan de Arab Cup en uiteindelijk niet werd opgeroepen, terwijl ik in eerste instantie wel opgeroepen zou worden. Dat was voor mij een bevestiging dat de coach het niet meer in me zag."

Goede werkrelatie met Dguig

Ondanks de teleurstellingen spreekt Ouaddouh met respect over zijn tijd onder coach Dguig. "Mijn werkrelatie met Dguig was supergoed. Ik respecteer hem enorm en ben dankbaar voor de tijd dat ik er was," zegt hij. Ouaddouh geeft aan dat hij met de coach heeft gesproken over zijn fitheid en dat hij aan zijn conditie heeft gewerkt op aanwijzing van Dguig. Toch volgde er daarna geen nieuwe oproep meer. "Dat moest ik accepteren, hoe moeilijk dat ook was."

Een goed persoon en trainer

Ouaddouh benadrukt dat hij niets tegen Dguig heeft en dat hij hem het allerbeste gunt. "Hicham Dguig is een goed persoon en een hele goede trainer. Alleen had hij hierover wel de waarheid mogen spreken," stelt Ouaddouh. Hij hoopt dat er geen verkeerd beeld ontstaat, namelijk dat hij Marokko de rug zou hebben toegekeerd. "Dat is nooit het geval geweest."

Het verhaal van Ismail Ouaddouh biedt een genuanceerde kijk op zijn tijd bij het Marokkaanse nationale team en zijn uiteindelijke keuze voor het Nederlands futsal team. Wat duidelijk blijft, is zijn blijvende liefde voor het Marokkaanse shirt, ondanks de moeilijke beslissingen die hij heeft moeten nemen.


Nieuwer Ouder