"Het idee kwam van de Marokkaanse spelers in Nederland"

 


De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) organiseerde recent een opleidingsweek voor oud-Marokkaanse spelers die actief waren in Nederland, met als doel hen te helpen hun trainersdiploma's te behalen. Dit zou hen in staat stellen om niet alleen in Nederland, maar ook in Marokko aan de slag te gaan als trainers.

Een initiatief uit Nederland

In een interview met de Marokkaanse sportzender Arryadia vertelde Fathi Jamal, lid van de technische directie van de FRMF, dat het idee voor deze opleidingsweek afkomstig was van de Marokkaanse spelers in Nederland. "Het idee kwam van de Marokkaanse spelers in Nederland," zei hij. "Daar zijn later ook spelers zoals Manuel Da Costa en Mehdi Carcela bij gekomen. Iedereen kent de regels van de CAF (Afrikaanse voetbalbond), en door deze diploma's kunnen ze ook in Marokko werken." Het initiatief werd gesteund door bondsvoorzitter Fouzi Lakjaa, die er volgens Jamal meteen voor openstond.

Een vernieuwd complex

Oud-international Ali Boussaboun sprak vol bewondering over de veranderingen op het sportcomplex. "Ik herkende het complex niet meer. Fathi Jamal vertelde me nog: daar waar nu het zwembad is, daar sliepen we vroeger," zei Boussaboun. "Als we vooruit willen, dan hebben we dit soort initiatieven echt nodig."

De opleidingsweek bood de oud-spelers de kans om bij te praten, ervaringen te delen en vooruit te kijken naar een mogelijke carrière als trainer.


Oussama Assaidi's bewondering

Ook Oussama Assaidi sprak in het interview zijn waardering uit voor het vernieuwde sportcomplex. "Allahouma Barek, het complex is magnifiek," zei hij. "We zijn blij om hier te zijn en om ook de andere spelers weer te zien."

Het belang van ervaring

Abdelkader El Derazi, voorzitter van de Vereniging van Marokkaanse spelers in Nederland, benadrukte het belang van deze opleidingsweek. "We dachten: deze spelers hebben zoveel ervaring, waarom zouden we daar geen gebruik van maken? Met deze opleidingsweek kunnen ze hun diploma's behalen en hopen we dat we nog meer Marokkaanse trainers hebben in de toekomst," vertelde hij Arryadia.

Deze opleidingsweek toont aan hoe de FRMF en oud-spelers samenwerken om het Marokkaanse voetbal te versterken. Door oud-spelers te ondersteunen bij het behalen van hun trainersdiploma's, wordt de weg vrijgemaakt voor een nieuwe generatie Marokkaanse coaches.


Nieuwer Ouder