Amallah, Tuhami en Bentayeb scoren; Adli en Ouaissa geven voorassist




Vrijdag was een bijzonder succesvolle dag voor de Marokkaanse voetballers in Spanje. Selim Ammallah en Anuar Tuhami schitterden voor Real Valladolid met beide een doelpunt in de spannende 3-2 overwinning op Alavés. Aan de andere kant was Abdel Abqar belangrijk voor zijn team met een assist, wat zijn waarde onderstreept in de wedstrijd.

Tawfik Bentayeb, die recent de Botola verliet voor een avontuur in de Ligue 2, vond ook het net voor FC Rodez in hun duel tegen FC Martigues. Zijn bijdrage toont aan dat hij zich snel aanpast aan zijn nieuwe omgeving.

Op Zaterdag had Amine Adli een sterke wedstrijd voor Bayer Leverkusen. Hij begon in de basis, gaf een voorassist en speelde een cruciale rol in de 2-1 overwinning op Eintracht Frankfurt. Adli versierde bovendien een penalty, maar die werd gemist door Boniface.

Hakim Ziyech maakte zijn terugkeer bij Galatasaray en lijkt op de goede weg naar herstel na zijn blessure. Hij droeg bij aan de 0-3 overwinning op Antalyaspor met een vrijetrap die uiteindelijk door Osimhen in het doel werd gewerkt.

Bovendien verraste de 20-jarige Sami Ouaissa met een prachtige voorassist in de 3-0 overwinning van NEC Nijmegen op Heerenveen. Hij speelde sterk, als een veelbelovende jonge speler. Deze prestaties benadrukken de opmars van Marokkaanse talenten in het Europese voetbal!

Andere nieuws uit Spanje Brahim Diaz traint momenteel rustig apart bij Real Madrid, maar de verwachting is dat de Marokkaanse international volgende maand weer inzetbaar zal zijn voor het nationale team, dat dan speelt tegen Lesotho en Gabon. 


Nieuwer Ouder