Adebayor: "Marokko plukt de vruchten van zijn investeringen in voetbalinfrastructuur"

 


In een recent interview met de Egyptische televisie heeft Emmanuel Adebayor, voormalig internationaal voetballer, zijn bewondering uitgesproken voor de inspanningen die Marokko de afgelopen vijf jaar heeft geleverd op het gebied van infrastructuur in de sport. Hij benadrukte de bouw van nieuwe stadions, zoals die in Rabat en het prachtige stadion in Marrakech, als belangrijke stappen voorwaarts.

Adebayor verwees naar de indrukwekkende prestaties van het Marokkaanse team tijdens het WK in Qatar, waar ze de halve finale bereikten en uiteindelijk op de vierde plaats eindigden. Dit succes is volgens hem het resultaat van langdurige investeringen in de sportinfrastructuur van het land.

Op de vraag of hij denkt dat een ander Afrikaans land in de toekomst opnieuw de halve finale van een WK kan bereiken, gaf Adebayor een gematigd antwoord. "Het kan, maar dat wordt moeilijk," zei hij met een zucht. Hij benadrukte dat regeringsleiders in Afrika meer moeten investeren in de sport en de kansen voor jongeren moeten vergroten. Volgens Adebayor zit er veel onontdekt talent in Afrika, maar is de infrastructuur nog onvoldoende ontwikkeld.

"Wij hebben geen toverstaf in Afrika," aldus Adebayor. "Marokko heeft geïnvesteerd en plukt nu de vruchten van die inspanningen." Zijn uitspraken onderstrepen de noodzaak voor een bredere focus op de ontwikkeling van sportinfrastructuur en het ondersteunen van jonge voetballers in heel Afrika. Het is een oproep aan leiders om de toekomst van het Afrikaanse voetbal te waarborgen door te investeren in de middelen en kansen die nodig zijn voor succes.

Nieuwer Ouder