Marokko wint van Panama ondanks matig spel

In de tweede groepswedstrijd van het WK futsal heeft Marokko met 6-3 gewonnen van Panama. Ondanks de overwinning bleef het spel van Marokko onder de verwachtingen, deels door de blessures van enkele sleutelspelers.

De wedstrijd begon goed voor Marokko. Al snel na de aftrap opende Soufian El Mesrar de score, vergelijkbaar met de eerdere wedstrijd waarin Marokko ook vroeg op voorsprong kwam. Soufiane Charraoui breidde de voorsprong uit naar 2-0 met een schitterende aanval. Panama gaf echter niet op en profiteerde van een blunder van de Marokkaanse keeper Abdelkarim Anbiaa. Abdiel Ortiz maakte gebruik van deze fout om de stand te verkorten naar 2-1.

Hoewel Marokko voorstond, was het team niet overtuigend. De afwezigheid van enkele belangrijke spelers leek een duidelijke impact te hebben op het spel. Toch lukte het Marokko in de tweede helft om de voorsprong te vergroten. Soufiane Charraoui scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, en vijf minuten later maakte Idriss Raiss El Fenni er 4-1 van.

Panama kwam echter weer terug in de wedstrijd en begon meer druk te zetten. Aquiles Campos verkleinde de achterstand naar 4-2, en na een verdedigingsfout van FC Barcelona-speler Khalid Bouzid scoorde Alfonso Maquensi de 4-3, waarmee de spanning weer terugkeerde.

Marokko herstelde zich in de slotfase. Idriss Raiss El Fenni scoorde zijn tweede doelpunt van de avond na een assist van Ismael Amazal, waarmee de stand op 5-3 kwam. In de allerlaatste minuut maakte Soufian El Mesrar zijn tweede doelpunt, na een voorzet van Soufiane Charraoui, en bepaalde daarmee de eindstand op 6-3.

Met deze overwinning heeft Marokko zich verzekerd van een plek in de laatste 16 van het toernooi. De ploeg zal echter aanzienlijke verbeteringen moeten doorvoeren om verder te komen, vooral als ze mogelijke tegenstanders zoals Spanje, Kazachstan, Iran of Frankrijk treffen.