Marokko verliest verdiend van Portugal



Marokko heeft met 1-4 verloren van Portugal in de laatste groepswedstrijd van het WK Futsal. Deze nederlaag kwam niet als een verrassing, gezien de eerdere tegenvallende prestaties tegen Panama en Tadzjikistan. Ondanks een hoopvolle start van het toernooi, kon de Marokkaanse ploeg zich niet verbeteren in deze wedstrijd.

Portugal domineerde gedurende het hele duel en zette Marokko constant onder druk. Hoewel de Marokkanen vochten voor een beter resultaat, konden ze het niveau van de Portugezen niet evenaren. Het enige doelpunt van Marokko kwam laat in de wedstrijd, maar was onvoldoende om de stand nog spannend te maken.

De teleurstellende prestatie volgt op een reeks van matige optredens in de groepsfase, waarin Marokko eerder ook al moeite had tegen zwakkere tegenstanders als Panama en Tadzjikistan. Het team lijkt nog steeds niet het gewenste niveau te halen, ondanks dat ze maar liefst 11 vriendschappelijke wedstrijden speelden in de voorbereiding op het toernooi. Blessures van enkele belangrijke spelers, die al tijdens de voorbereidingsfase ontbraken, speelden hierbij ook een rol.

Hoewel deze wedstrijd geen beslissende was, treft Marokko nu in de achtste finale Frankrijk of Iran. Het team zal hun spel drastisch moeten verbeteren om enige kans te maken tegen de sterke Franse of Iraanse ploeg, die bekend staan om hun solide defensieve organisatie en snelle omschakeling.

De vraag blijft of Marokko in staat zal zijn om de teleurstellingen van de groepsfase achter zich te laten. 

Nieuwer Ouder