Hicham Dguig vastberaden ondanks blessures voor duel met Panama




Marokko speelt morgen zijn tweede groepswedstrijd op het WK Futsal tegen Panama. Bondscoach Hicham Dguig sprak de media toe en deelde zijn zorgen over de blessures binnen het team, waaronder die van sleutelspeler Othmane Idrissi. "De blessure van Othmane Idrissi zal gevolgen hebben, maar dit is het lot van Allah. Bij elk team zijn er wel blessuregevallen, en wij moeten hier gewoon goed mee omgaan," aldus Dguig.

De blessure van Idrissi heeft de voorbereiding van het team veranderd. Dguig legt uit dat ze oorspronkelijk werkten met drie groepen van vier spelers, maar door het uitvallen van Idrissi moesten ze overschakelen naar twee groepen van vier spelers. Ondanks de tegenslag blijft de coach positief en vastberaden om het beste uit zijn team te halen.

Over de wedstrijd tegen Panama is Dguig voorzichtig optimistisch, maar hij waarschuwt voor onderschatting: "De wedstrijd tegen Panama is niet makkelijk. Ze hebben niets te verliezen, want bij verlies zijn ze uitgeschakeld."

De Marokkaanse bondscoach benadrukte ook dat hij geen spelers meer kan oproepen van de reservelijst en dat zowel Othmane Idrissi als Sofiane Bourite de wedstrijd zullen missen. "Met Sofiane Bourite gaan we geen risico nemen," voegde hij toe.

Dguig sloot af met een boodschap van realisme en teamspirit: "We moeten niet vergeten dat alle teams hard werken, niet alleen wij. Dit is het WK. De sfeer in het team is goed en, Insha Allah, zal Sofiane Bourite snel terugkeren. Alle spelers zijn nu van groot belang voor het team."

Het Marokkaanse futsalteam hoopt morgen een belangrijke stap te zetten richting de volgende ronde, ondanks de uitdagingen waarmee het geconfronteerd wordt.

Nieuwer Ouder