Hicham Dguig past tactiek aan voor cruciale wedstrijd tegen Iran




Voorafgaand aan de belangrijke achtste finale van het WK Futsal tussen Marokko en Iran heeft de Marokkaanse bondscoach, Hicham Dguig, zijn verwachtingen gedeeld. Hij benadrukte de uitdaging die Iran biedt, een land met een rijke futsalgeschiedenis en indrukwekkende prestaties. 

Dguig sprak met respect over de tegenstander: "De wedstrijd tegen Iran is zeer moeilijk. Ze hebben veel ervaring, ze hebben in 2016 Brazilië uitgeschakeld en de halve finale op een WK gehaald. We zijn voorbereid en we gaan er, Insha Allah, alles aan doen om dat ticket naar de kwartfinale te bemachtigen."

Impact van blessures en tactische aanpassingen

Tijdens de aanloop naar deze belangrijke wedstrijd wordt Marokko echter geconfronteerd met blessures, wat het team dwingt om hun aanpak te herzien. Dguig legde uit: "We speelden met een speelwijze waar we lang aan hebben gewerkt om de grote nationale teams te bestrijden. We hebben met onze A-spelers een filosofie gecreëerd, en het is dan echt moeilijk als er een paar geblesseerd raken en je moet rekenen op jonge, onervaren spelers."

De huidige speelstijl van het Marokkaanse team, die is gebaseerd op risico's met korte passes en druk zetten, heeft tot meer fouten geleid, vooral in een team dat nu door blessures is verzwakt. Dguig was echter begripvol voor zijn spelers: "Ik zal ze er niet op afrekenen, dit is het lot dat voor ons geschreven staat."

Door de veranderde omstandigheden heeft Dguig besloten om zijn tactiek te herzien. Hij gaf aan dat het team directer zal spelen in de volgende wedstrijden: "We hebben besloten onze tactiek te veranderen. We gaan meer direct spelen. Ook al ben ik geen fan van deze speelstijl, vooral omdat we geen spelers hebben die qua postuur echt lang en sterk zijn, maar we moeten wel. Het gaat hier om een wedstrijd waarin, als je verliest, je naar huis gaat."

Mentaal en fysiek klaar

Tot slot sprak Dguig zijn hoop uit dat de spelers die beschikbaar zijn zowel fysiek als mentaal klaar zullen zijn voor de zware opgave die hen wacht. "Ik hoop dat de spelers die er nog zijn allemaal klaar zijn, zowel fysiek als mentaal. We zullen alles moeten geven om deze cruciale wedstrijd tegen Iran te winnen."

De wedstrijd tegen Iran belooft een spannende confrontatie te worden, waarbij Marokko zal proberen de kwartfinales van het WK Futsal te bereiken.

Nieuwer Ouder