"Hakimi stuurde me meteen een bericht toen de selectie bekend was"

 


In gesprek met Lionstalk sprak Adam Aznou, de jonge linksback van Bayern München, over zijn recente debuut voor het Marokkaanse nationale team, zijn carrièrekeuzes en toekomstplannen. Aznou maakte een sterke indruk tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Lesotho, waar hij met veel zelfvertrouwen en kwaliteit speelde. Over de bron van dit zelfvertrouwen zei hij dat het simpelweg zijn speelstijl is. "Ik probeer altijd te genieten op het veld, of het nu mijn eerste wedstrijd is of een andere keer. Zeker als ik omringd ben door goede spelers die veel vertrouwen geven."

Na de wedstrijd was Aznou zichtbaar blij en ontving hij veel lof van de coach, zijn teamgenoten en de fans. Hij vertelde dat zijn teamgenoten hem feliciteerden en dat zowel de coach als de president hem aanspoorden om hard te blijven werken en met beide benen op de grond te blijven staan.

Familie heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Aznou's carrière. Hij sprak dankbaar over de opofferingen van zijn ouders, vooral zijn vader die hem altijd overal naartoe bracht en hem hielp met alles wat hij nodig had. “Mijn moeder was er ook altijd voor me, en ik kom uit een bescheiden en hardwerkende familie. Ik dank Allah dat ik hen gelukkig kan maken,” voegde hij eraan toe tijdens zijn gesprek met Lionstalk.

Aznou heeft een hechte band met Achraf Hakimi, een van de sterren van het Marokkaanse nationale team. "Mijn broer Achraf, haha, hij helpt me al vanaf de eerste dag. Toen de selectie bekend werd gemaakt, stuurde hij me meteen een bericht om me te feliciteren. Dat was erg aardig van hem. Hij is een geweldige persoon en een fantastische aanvoerder," zei Aznou over de invloed van Hakimi op zijn integratie in het team.

Ook werd er teruggeblikt op Aznou’s tijd bij het U17-team van Marokko, waarbij veel fans nog steeds nieuwsgierig zijn naar wat er toen gebeurd is. "Het is iets dat in het verleden ligt, de coach had zijn redenen. Allah heeft een plan voor iedereen, en al wat ik kan zeggen is Alhamdolilah," gaf Aznou aan in het interview met Lionstalk.

Op 16-jarige leeftijd maakte Aznou de opvallende keuze om FC Barcelona te verlaten en zich aan te sluiten bij Bayern München. Dit wekte verbazing bij velen, vooral bij de supporters van La Masia. Aznou legde uit dat hij niet kon weigeren toen een grote club als Bayern aanklopte. "Ze boden me een aantrekkelijk project aan en hielpen mijn familie financieel, daarom koos ik voor Bayern."

Tijdens zijn tijd bij Barcelona bouwde Aznou een bijzondere vriendschap op met Lamine Yamal, die nu Spanje vertegenwoordigt. Over hun relatie zei hij: "Lamine en ik hebben vele jaren samen doorgebracht en een sterke band opgebouwd, zowel op als naast het veld. Hij koos ervoor om Spanje te vertegenwoordigen, en ik respecteer zijn keuze, net zoals hij de mijne steunt." Over de geruchten dat Yamal hem zou hebben aangemoedigd om voor Spanje te kiezen, voegde hij eraan toe: "Hij heeft me nooit echt gepusht om voor Spanje te kiezen; het waren altijd mijn eigen beslissingen."

Hoewel sommigen beweren dat Aznou sneller kans op speeltijd had gehad bij Barcelona, is hij tevreden met zijn beslissing om naar Bayern te gaan. "Beide clubs zijn erg groot, maar ik koos voor Bayern, en ik ben heel blij met die keuze."

Daarnaast sprak hij over de steun van Noussair Mazraoui, zijn teamgenoot bij Bayern München en Marokko. "Mazraoui is een geweldig persoon met een groot hart. Hij heeft me veel advies gegeven en enorm geholpen. Ik was in het begin wat verlegen, maar hij heeft me aangemoedigd en gesteund. Ik was erg blij om hem weer te zien bij het nationale team."

Tot slot besprak Aznou zijn doelen voor het komende seizoen met Lionstalk. Hij wil minuten maken bij het eerste team van Bayern en strijden voor een plek in het elftal. Daarnaast hoopt hij zijn fysieke kracht te verbeteren om zijn spel naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwer Ouder