Dguig trots na winst op Iran: "We hebben alles gegeven"

 

Na de spannende 4-3 overwinning van Marokko op Iran in de achtste finales van het WK Futsal, blikte bondscoach Hicham Dguig terug op de wedstrijd en de prestatie van zijn team. Het was een zwaarbevochten duel, waarbij Dguig de inzet en strategie van zijn spelers benadrukte.


“Dit is het WK, zoals we gisteren ook bij Spanje zagen met hun 2-1 eindstand,” begon Dguig. “Wij hebben als Marokko gekozen voor een nieuwe strategie. In de eerste helft hebben we alles gegeven. Ik heb geen groepen gebruikt waarbij sommige spelers konden rusten. Iedereen moest vol aan de bak.”


In de tweede helft kreeg Marokko twee snelle tegendoelpunten te verwerken, maar het team bleef gefocust. “We bleven geconcentreerd, ondanks de tegenslagen,” zei Dguig. “De jongens hebben alles gegeven, zelfs met de blessures waarmee we te maken hebben.”


Dguig verraste Iran tactisch door Youssef Ben Sellam, een keeper die goed kan meevoetballen, in te brengen. “Ik wilde Iran op het verkeerde been zetten. Door een keeper in te brengen die sterk is met zijn voeten, wilde ik hen laten denken dat wij op zoek waren naar een doelpunt. We hebben in de tweede helft genoeg kansen gehad.”


Dguig sprak ook over het verschil tussen futsal in Afrika en Azië: “We moeten blij zijn met wat we hebben bereikt. Futsal in Azië ligt mijlenver voor op Afrika. Ze hebben een Champions League en spelen om de twee jaar de Asian Cup. Het is een eer voor ons land dat we dit hebben bereikt.”


Met de kwartfinale tegen Brazilië op komst, kijkt Dguig vooruit: “We zijn trots, maar tegen Brazilië gaan we opnieuw alles geven en ons tactisch voorbereiden.”


Tot slot richtte Dguig zich tot de aanwezige journalisten: “Wat jullie doen is fantastisch. Wij willen ook niet dat jullie vroeg naar huis gaan. Jullie kunnen nu van dichtbij de waarheid zien. Men denkt dat als we in Afrika met 10-0 winnen, we dat ook op het WK kunnen doen. Maar ik speel hier met zes man door blessures, daar kan ik niets aan doen. Dankzij de elf voorbereidingswedstrijden waren mijn spelers conditioneel in staat om vandaag de wedstrijd uit te spelen.”


Met deze overwinning blijft Marokko vastberaden in hun missie om verder te komen in het toernooi, onder leiding van hun toegewijde coach.

Nieuwer Ouder