Dguig na winst op Panama: "Zulke fouten mogen niet gebeuren"



Na de 6-3 overwinning op Panama in de tweede groepswedstrijd van het WK Futsal, sprak de Marokkaanse bondscoach Hicham Dguig over de prestatie van zijn team en de weg naar kwalificatie voor de volgende ronde.

"Het belangrijkste was kwalificatie", benadrukte Dguig. Hij gaf aan dat de ploeg zich goed had voorbereid op het intense spel van de tegenstander. "We hadden verwacht dat Panama druk zou zetten, want voor hen was dit hun laatste kans." Panama vocht inderdaad hard, aangezien ze moesten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde.

Dguig benadrukte dat het behouden van balbezit en controle over het spel cruciaal was voor Marokko. "Wij zeggen niet tegen de spelers om de bal zomaar vooruit te schieten. We willen de bal houden." Hij wees op enkele fouten die het team tijdens de wedstrijd maakte, maar was optimistisch over de progressie. "Zulke fouten mogen niet gebeuren, maar met de ervaring die we hebben, hebben we uiteindelijk gewonnen."

De coach sprak zijn tevredenheid uit over de kwalificatie voor de volgende ronde. "We zijn door en dat is een goed teken," aldus Dguig. De overwinning op Panama betekent dat Marokko zich verzekerd heeft van een plek in de knock-outfase van het toernooi, wat als een belangrijke stap wordt gezien in hun WK-campagne.


Nieuwer Ouder