Dguig: "Het nationale shirt is heilig, keuze voor Nederland was einde verhaal"



Hicham Dguig, bondscoach van het Marokkaanse futsalteam, sprak tijdens een interview met Radio Mars, over de situatie rondom Ismail Ouaddouh. Ouaddouh, die eerder voor Marokko speelde, koos uiteindelijk ervoor om Nederland te vertegenwoordigen in het futsal. Dguig benadrukte het belang van loyaliteit en discipline binnen het nationale team, en gaf aan dat Ouaddouh's keuze om voor Nederland te spelen, het einde van hun samenwerking betekende.


"Ten eerste, het shirt van het nationale elftal is bij mij heilig," vertelde Dguig aan Radio Mars. "We wilden dat hij bepaalde dingen deed die we van hem vroegen, zoals aanwezig zijn tijdens de trainingskampen, maar hij kon dat op dat moment niet. Hij zat een korte periode zonder club en speelde toen veldvoetbal."


De overstap van Ouaddouh naar het Nederlands futsalteam werd een definitief keerpunt. "Hij koos daarna voor Nederland. Vanaf dat moment was het een gesloten boek voor mij," legde Dguig uit. Hij voegde daaraan toe dat spelers die voor Nederland kiezen en kwalificatiewedstrijden spelen, niet meer in aanmerking komen om voor Marokko te spelen.


Met deze opmerkingen onderstreepte Dguig tijdens zijn interview op Radio Mars het belang van volledige toewijding aan het nationale team en het naleven van gemaakte afspraken. De keuze van Ouaddouh om voor Nederland te spelen, betekende voor de bondscoach een onherroepelijk einde van hun samenwerking.


Nieuwer Ouder