Dguig benadrukt het belang van gelijkwaardige kwaliteit binnen het team



Na de verloren wedstrijd tegen Brazilië in de kwartfinale, gaf bondscoach Hicham Dguig zijn visie op de prestatie van het Marokkaanse team. Ondanks de nederlaag benadrukte hij dat dit misschien wel de beste wedstrijd was die zijn ploeg tot nu toe had gespeeld. "Er zijn kleine details die we missen in het team," gaf Dguig aan. Volgens hem is het van groot belang dat alle spelers in de Marokkaanse competitie op eenzelfde hoog niveau spelen, zodat invallers het prestatieniveau van het team niet doen dalen.

Dguig wees op een belangrijk probleem dat tijdens de wedstrijd naar voren kwam: de kwaliteit van de wisselspelers. "Vandaag hadden we problemen met de kwaliteit van onze spelers wanneer er werd gewisseld," zei hij. Vooral in de tweede helft creëerde Marokko veel kansen, maar deze werden vaak gepareerd door de Braziliaanse keeper.

De bondscoach bleef echter positief en benadrukte de vooruitgang van het team. "We staan nu bij de laatste acht, en er zijn veel landen die al langer werken dan wij en dit nog niet hebben bereikt." Hij sprak zijn vertrouwen uit in de toekomst: "Er zal een tijd komen dat we op het podium staan."

Conditioneel gezien was Dguig tevreden over zijn team. "Voor mij is het belangrijk dat we fysiek sterk zijn, en dat waren we vandaag." Toch wees hij ook op de impact van het missen van vijf spelers, wat volgens hem "gewoon veel" is. Samen met het medisch team en experts heeft de staf een grondige analyse gemaakt van deze situatie.

Tot slot maakte Dguig een vergelijking met Brazilië, waarbij hij opmerkte dat bij hun wissels het niveau gelijk blijft. "Ik kan niet toekijken als mijn spelers uitgeput raken op het veld zonder te wisselen," besloot hij. 

Nieuwer Ouder