Tarik Sektioui : "Ik ben gek op de Marokkaanse supporters"



Bondscoach Tarik Sektioui liet na de wedstrijd weten blij te zijn met de overwinning op Argentinië met 2-1.

"Men moet niet vergeten dat we in Marokko maar vijf spelers ter beschikking hadden, de andere spelers kwamen pas maandag. Oussama El Azzouzi trainde gisteren pas mee met de groep."

Sektioui gaat verder: "Het is niet makkelijk om zo'n wedstrijd voor te bereiden in deze omstandigheden. Vooral de laatste 15 minuten vandaag, ik doel dan op de blessuretijd. Ik heb lang niet meer gezien dat er zoveel blessuretijd wordt toegevoegd."

"Ik wilde ook niet wisselen om te wisselen, maar sommige spelers gaven aan gewisseld te willen worden, zoals Oussama El Azzouzi en Ilias Akhomach," aldus Tarik Sektioui tegenover Arryadia.

"Bij deze bedank ik mijn spelers die een grote wedstrijd hebben gespeeld. Het is een eer om hier aanwezig te zijn, maar het moet niet alleen een eer zijn, we willen het Marokkaanse voetbal hier ook goed vertegenwoordigen."

Op de vraag wat we kunnen verwachten van Marokko: "We hebben een duidelijk doel en dat is de tweede ronde, en een droom om zo ver mogelijk te geraken. Vandaag zijn we blij, maar morgen begint het werk."

Over de Marokkaanse supporters zei hij: "Ik ben gek op de Marokkaanse supporters, ze staan altijd achter ons. Als je het stadion betreedt en het hele stadion rood ziet, dan wil je alles geven. En we weten ook dat 40 miljoen Marokkanen in Marokko achter ons staan."

Nieuwer Ouder