Scheidsrechter Nyberg grijpt hoofdrol bij gelijkspel Marokko

Het Marokkaanse olympische elftal wist vandaag in de eerste groepswedstrijd niet te winnen van Argentinië.

De Atlas-Leeuwen, onder leiding van Tarik Sektioui, kwamen niet verder dan 2-2. Marokko kwam aan het einde van de eerste helft op voorsprong tegen Argentinië. Na een heerlijke aanval via Bilal El Khannous en  Ilias Akhomach, wist Sofiane Rahimi de 1-0 te scoren.

In de tweede helft kwam Marokko snel op 2-0. Na een  overtreding op Ilias Akhomach kreeg Marokko een penalty, die werd benut door Sofiane Rahimi.

Argentinië maakte in de 68e minuut de 2-1 via Giuliano Simeone. Vanaf dat moment begon de hoofdrol van de scheidsrechter die bijna alles tegen Marokko floot. De Zweed Glenn Nyber gaf na 90 minuten voetbal nog 15 minuten blessure tijd, waardoor Argentinië nog in de 16e minuut van de blessure tijd de 2-2 maakte via Cristian Medina.

Het Marokkaanse elftal verdiende de drie punten in deze wedstrijd maar werd bestolen door de Zweedse scheidsrechter, die alvast zijn koffers misschien kan inpakken deze avond. Waar 15 overtredingen van Marokko werden bestraft met 8 gele kaarten, kreeg Argentinië met 18 overtredingen 2 gele kaarten.